Vind je het leuk om nieuwe steden te ontdekken? Dan is de kans groot dat je zo nu en dan op stedentrip gaat. Of je nu binnen Nederland blijft of richting een buitenlandse stad trekt, het is handig om je goed te verzekeren. Een reisverzekering biedt in dat geval uitkomst. In deze tekst vertellen wij je hoe je een reisverzekering afsluit voor een stedentrip.
 

Waarom een reisverzekering voor een stedentrip?

Als je nog geen reisverzekering hebt, vraag jij je misschien af waarom je deze afsluit voor een stedentrip. Hier kunnen we vrij kort over zijn, want met een reisverzekering ga je goed verzekerd op reis. Je bent weliswaar niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten, maar toch zorgen veel mensen dat ze verzekerd zijn voordat ze op stedentrip gaan. Raak je betrokken bij een ongeval of word je ziek als je op stedentrip bent? Dan maak je extra kosten. Een reisverzekering voorkomt dat je hier zelf voor opdraait, want de kosten worden vergoed door je verzekeraar. Als je partner of kind opgenomen wordt in het ziekenhuis, regelt je verzekeraar bovendien een verblijf.
 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Heb je nog geen reisverzekering en ga je binnenkort op stedentrip? Dan is het je inmiddels hopelijk duidelijk geworden dat het toch wel handig is om deze verzekering af te sluiten voor je eerstvolgende tripje. Hiervoor kun je bij vrijwel iedere verzekeraar terecht. Als je een verzekeraar gevonden hebt die een reisverzekering aanbiedt, ben je er nog niet. Je moet namelijk nog kiezen tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering.

Voordat je een keuze maakt, is het handig om te weten wat beide dekkingen inhouden. Sluit je een kortlopende reisverzekering af? Dan verzeker je slechts één vakantie, weekendje weg of stedentrip.
De verzekering gaat in op de dag van vertrek en stopt automatisch op de dag dat je weer thuiskomt.
Een doorlopende reisverzekering Univé is het hele jaar door actief. Als je twijfelt tussen de dekkingen, kijk je hoe vaak je per jaar op vakantie gaat. Een kortlopende reisverzekering wordt vaak afgesloten door mensen die één keer per jaar op vakantie gaan, terwijl de doorlopende variant juist geschikt is voor mensen die er vaker op uit trekken. Maak je regelmatig een stedentrip en ga je daarnaast ook nog op vakantie? Dan kun je het beste een doorlopende reisverzekering afsluiten.

 

Breid je reisverzekering eventueel uit

Wie denkt dat hij met een reisverzekering standaard goed verzekerd is tijdens een stedentrip, heeft het mis. Als je alleen voor de basisdekking kiest, ben je namelijk enkel verzekerd voor hulp bij een ongeluk, ziekte of overlijden. Gelukkig kun jij je ook aanvullend verzekeren. Een reisverzekering op maat kost je weliswaar meer geld, maar je bent ook beter verzekerd. Zo kun je bijvoorbeeld een aanvullende annuleringsverzekering afsluiten. Hierdoor ben je ook verzekerd als je plotseling niet op vakantie kunt of je vakantie moet onderbreken. Andere aanvullende dekkingen waaruit je bij de meeste verzekeraars kunt kiezen zijn: medische kosten, ongevallendekking, wintersport, bagage en pechhulp motorrijtuigen.